Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Κορνίζα little star! Κάτι νέο!

Σήμερα θέλω να σας κάνω μια ερώτηση και με το χέρι στην καρδιά να μου απαντήσετε.  Πόσες χιλιάδες φωτογραφίες έχετε αποθηκευμένες σε διάφορα μέσα και πόσες από αυτές τις έχετε εκτυπώσει, να τις βάλετε σε μια ωραία κορνίζα και να τις χαίρεστε?  Θα απαντήσω πρώτη να σας βγάλω και από τη δύσκολη θέση, δεν θα είναι πάνω από πέντε.  Μήπως μια όμορφη διαφορετική κορνίζα θα έδινε ένα κίνητρο να το δούμε το θέμα λίγο πιο ζεστά?



shadow frame, little star, παιδική κορνίζα


Όταν έγινα μαμά για πρώτη φορά πριν κάποια χρόνια, η συνήθεια που είχα να βγάζω  φωτογραφίες όχι μόνο των ιδιαίτερων στιγμών αλλά και της καθημερινής ζωής πέρασε σε άλλο επίπεδο.  Έπιανα τον εαυτό μου να είναι συνέχεια με την φωτογραφική μηχανή στο χέρι και να απαθανατίζει σχεδόν καρέ καρέ στιγμές από τη ζωή της κόρης μου.  Η ευκολία της ψηφιακής φωτογραφίας με τη δυνατότητα να δεις άμεσα το αποτέλεσμα και να μπορείς απλά να τις αποθηκεύσεις οδήγησε σε χιλιάδες φωτογραφίες σε κάρτες μνήμης αλλά σχεδόν καμία τυπωμένη.  
Τέτοια σκεφτόμουνα πριν λίγο καιρό και σε συνδυασμό με τον θαυμασμό μου για όλες τις συνθέσεις scrapbooking που διαρκώς χαζεύω αλλά πολύ λίγο έχω τολμήσει να ασχοληθώ με οδήγησαν αβίαστα στη βεβαιότητα ότι μια ωραία μεγάλη κορνίζα με βάθος και μια ωραία σύνθεση είναι αυτό που χρειάζεται.  Με βάθος για να μπορεί να φιλοξενήσει και κάποια στοιχεία με διάσταση και μια ωραία σύνθεση με χώρο για τη φωτογραφία, όχι κάτι εξεζητημένο ή πολύπλοκο απαραίτητα, αλλά κάτι που να τονίζει την φωτογραφία και να βάζει έναν τίτλο. Μπορεί μια τέτοια κορνίζα να γίνει το κίνητρο να εκτυπώσουμε περισσότερες φωτογραφίες?
Από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες με τα κορίτσια είναι αυτές από τότε που ήταν μωρά και κοιμούνται ή είναι απλά ξαπλωμένες και όλη η ηρεμία και η γαλήνη είναι αποτυπωμένες στο πρόσωπό τους.  Μια τέτοια φωτογραφία είχα στο νου, και σε ασπρόμαυρη εκτύπωση, όταν ετοίμασα αυτή την πρώτη κορνίζα.   Για τα μικρά αστεράκια της ζωής μας δεν θα υπήρχε κάτι πιο ταιριαστό από αστραφτερά αστέρια και λεπτομέρειες και ένα ξύλινο little star για τίτλο να συμπληρώνει το πλαίσιο. Βέβαια θα μου πεις για κορίτσια λέγαμε τόση ώρα πως έγινε γαλάζιο?  Αυτή ετοιμάστηκε για δώρο βάφτισης σε έναν μικρούλη, οι δικές μου θα είναι ροζ.


shadow frame, little star, παιδική κορνίζα


shadow frame, little star, παιδική κορνίζα


shadow frame, little star, παιδική κορνίζα


Αν θέλεις πάλι μια κορνίζα για να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο αλλά χωρίς φωτογραφία τι θα έλεγες για μία με ένα μεγάλο μονόγραμμα?
Πολλές νέες ιδέες αρχίζουν και παίρνουν μορφή, μην τις χάσεις...συμπλήρωσε απλά το mail σου και ενεργοποίησε το σύνδεσμο που θα σου σταλεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου