Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Oh, Christmas card!

Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω από την εποχή των Χριστουγέννων όταν ήμουνα μικρή, μετά το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου φυσικά, είναι η λαχτάρα με την οποία περίμενα κάθε μέρα τον ταχυδρόμο να δω αν έφτασε κάποια χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Η οικογένειά μου είχε πολλούς φίλους και κουμπάρους που ζούσανε σε άλλες πόλεις και είχε καθιερωθεί πια αυτή η χριστουγεννιάτικη παράδοση της ανταλλαγής ευχητήριων καρτών.  Ήταν άνθρωποι με τους οποίους μπορεί να είχαμε να ειδωθούμε χρόνια αλλά η αγάπη που νιώθαμε μεταξύ μας δεν λιγόστεψε από την απόσταση που μας χώριζε.  Αυτή η κάρτα που έστελνε ο ένας στον άλλο αυτή την εποχή ήταν μια ακόμα απόδειξη ότι σας σκεφτόμαστε και μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε το καλύτερο για την οικογένειά σας.
Η διαδικασία της αναζήτησης κάθε χρονιά της ωραιότερης κάρτας για να την στείλουμε στους φίλους μας, μας γέμιζε χαρά και ήταν σίγουρα από τις πιο αγαπημένες οικογενειακές παραδόσεις.  Το τραπεζάκι του σαλονιού στολισμένο με τις κάρτες της λαμβάναμε είναι μια από τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων.
Μεγαλώνοντας και καθώς έκανα τη δική μου οικογένεια θέλησα να διατηρήσω αυτή την παράδοση με τους δικούς μας πια φίλους και συγγενείς, έτσι ώστε και τα δικά μου παιδιά να θυμούνται αυτή την όμορφη διαδικασία όταν μεγαλώσουν.  Το τραπεζάκι στο δικό μου σαλόνι θέλω να γεμίζει κάθε χρόνο με κάρτες.  Τα μέσα επικοινωνίας βέβαια που έχουμε σήμερα και η ευκολία με την οποία μπορούμε απλά να πληκτρολογήσουμε και να στείλουμε μια ευχή το κάνουν ίσως να φαίνεται πολύπλοκο και χρονοβόρο.  Αλλά αυτό ακριβώς είναι που του δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, ο χρόνος που απαιτείται να αφιερώσουμε για να βρούμε μια όμορφη κάρτα και να γράψουμε δυο λόγια αγάπης μέσα από την καρδιά μας σε αυτούς που νοιαζόμαστε.
Φέτος είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσετε και εσείς αυτή την ωραία παράδοση και να στείλετε  χριστουγεννιάτικες κάρτες σε αυτούς που αγαπάτε.  Και για να σας βοηθήσω θα καλύψω το δύσκολο κομμάτι, αυτό της αναζήτησης της καλύτερης κάρτας.  Με επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και αφιερώστε το χρόνο σας μόνο για να γράψετε τις ευχές σας!





Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου