Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Άφησε το χνάρι σου! Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας

Το φετινό καλοκαίρι είναι ζεστό, πολύ ζεστό και τροπικό θα έλεγα τις τελευταίες ημέρες και θα είναι και μακρύ, μακρύ και χωρίς διακοπές μα ευτυχώς δεν πρόκειται με τίποτα να γίνει βαρετό! Όταν ούτε μία ούτε δύο αλλά οκτώ ξεχωριστές crafters-bloggers ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον φετινό Καλοκαιρινό μαραθώνιο δημιουργικότητας μόνο ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν. Ανυπομονείς και εσύ?

diy καμβάς enjoy summer


Τι είναι ο Καλοκαιρινός Μαραθώνιος Δημιουργικότητας?


Έλα να τα πάρουμε όμως από την αρχή.  Όλα ξεκίνησαν 4 καλοκαίρια πριν όταν το 2016 η αγαπημένη In my closet θέλοντας να κάνει τα καλοκαίρια μας δημιουργικά και να μας βγάλει από τη νωχελικότητα που όσο να πεις δεν την γλυτώνεις με τόση ζέστη σκέφτηκε να διοργανώσει έναν μαραθώνιο όπου για οκτώ εβδομάδες καλούμαστε να σκεφτούμε δημιουργικά και να ετοιμάσουμε κάτι πάνω στο θέμα της αποστολής της εβδομάδας. Τα λέει καλύτερη η ίδια, κάνε μια επίσκεψη στο site της γιατί θα βρεις και πολλές πολλές ιδέες να δοκιμάσεις.

Καλοκαίρι 2019, δεύτερη συμμετοχή

Μετά την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής μου το καλοκαίρι του 2017, που στην πρώτη αποστολή ετοίμασα αυτό τον αγαπημένο τζην καμβά, και το καλοκαίρι που έχασα το 2018, κάπου πηγαίνανε όλα στραβά και δεν μπόρεσα ποτέ να συντονιστώ, περίμενα με ανυπομονησία να ανακοινωθεί ο φετινός.  Σου το λέω μέσα από την καρδιά μου να το τολμήσεις και εσύ, θα δοκιμάσεις τα δημιουργικά σου όρια και θα αναγκαστείς να βγεις για λίγο έξω από τα νερά σου αλλά αυτό είναι απλά υπέροχο άσε που θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και πολλές δημιουργικές ψυχές με τις οποίες θα μοιραστείς ιδέες και εμπειρίες!
Προλαβαίνεις να δηλώσεις συμμετοχή και να ζήσεις κάτι ξεχωριστό!

Εβδομάδα πρώτη: Άφησε το χνάρι σου!

Πρώτη εβδομάδα, πρώτη αποστολή από την Mindspinfabrica, την ξέρεις; αν όχι αξίζει να την γνωρίσεις και να ανακαλύψεις και όλες τις υπέροχες τσάντες που ετοιμάζει τον τελευταίο καιρό.  Λοιπόν ξεκινάμε ωραία και καλοκαιρινά και εύκολα;..."Θέλω να κάνεις κάτι χειροποίητο καλοκαιρινό με στάμπα, σε χαρτί θα είναι; σε ύφασμα; σε άλλη επιφάνεια; Διάλεξε εσύ το μέσο και που θα αφήσεις το χνάρι σου και τη στάμπα σου και την επιφάνεια που θα "σταμπάρεις" και διασκέδασέ το!"

Ένας diy καλοκαιρινός καμβάς

Θέλω να με πιστέψεις, η επιλογή του καμβά και αυτή τη φορά για την πρώτη αποστολή είναι εντελώς τυχαία και συμπτωματική αλλά ήταν εκεί, ξεχασμένος και σκονισμένος και ψάχνοντας κάτι άλλο απλά εμφανίστηκε μπροστά μου και ήταν σαν να με φώναζε...κάνε κάτι μαζί μου.  Πάει αυτό, βρήκα το που.  Η πρώτη αυθόρμητη σκέψη γύρω από το τι είναι αυτό που σου θυμίζει καλοκαίρι ήταν σαγιονάρες! Η καλύτερη ευκαιρία να ετοιμάσω κάτι για το δωμάτιο των κοριτσιών που όλο παραπονιούνται ότι φτιάχνω πράγματα για όλο τον κόσμο και ποτέ γι' αυτές.
Με ότι έχω ήδη στο σπίτι ξεκινάω: καμβάς, σαγιονάρες, χρώματα, στένσιλ, υπολογιστής, κοπίδι... 

diy καλοκαιρινός καμβάς

Βήμα πρώτο: Διάλεξα τα αγαπημένα μου χρώματα σε αποχρώσεις του πράσινου και γαλάζιου και έβαψα τον καμβά μου.  Δεν τα ανακάτεψα όλα μαζί αλλά με τον σταμπαδόρο σιγά σιγά το ένα χρώμα δίπλα στο άλλο ώσπου πέτυχα το αποτέλεσμα που μου άρεσε.
*σημείωση: λείπει η φωτογραφία με τον καμβά χρωματισμένο γιατί τον ετοίμασα βράδυ και τον άφησα για να τον φωτογραφήσω την επόμενη ημέρα το πρωί, αλλά πάνω στον ενθουσιασμό άρχισα να δουλεύω πάνω του χωρίς ποτέ να βγάλω αυτήν την φωτογραφία!  Θα τον δεις όμως σε αυτές που ακολουθούν.


diy καλοκαιρινός καμβάς

diy καλοκαιρινός καμβάς

Βήμα δεύτερο: Σε ένα χοντρό χαρτόνι έκανα το περίγραμμα από τις σαγιονάρες της μικρής μου, αυτές είχαν απλά το σωστό μέγεθος.  Αν δεν σου ταιριάζει το μέγεθος που έχεις με μια αναζήτηση μπορείς να βρεις ένα template και να το προσαρμόσεις στο κατάλληλο μέγεθος.  Με ένα ψαλίδι έκοψα προσεκτικά γύρω γύρω κάθε μία και στο τέλος κόλλησα με ταινία το αρχικό κόψιμο ώστε να έχω έτοιμο ένα στένσιλ.  Το κόλλησα με λίγη ταινία απαλά πάνω στον καμβά στο σημείο που ήθελα να βάλω τις σαγιονάρες.

diy καλοκαιρινός καμβάς

diy καλοκαιρινός καμβάς

diy καλοκαιρινός καμβάς

Βήμα τρίτο: Διάλεξα τα χρώματα για να βάψω τις σαγιονάρες, έντονο ροζ σαν βάση και χρυσό μεταλλικό για να κάνω κάποια σχέδια από επάνω.  Για να κάνω τα σχέδια πρώτα χρησιμοποίησα οντουλέ χαρτόνι για να κάνω ρίγες αλλά βγήκαν πολύ αχνές οπότε μετά πήρα ένα έτοιμο στένσιλ με chevron σχέδιο που είχα και πέρασα από πάνω ένα χέρι και με αυτό.  Μου φάνηκε κάπως έντονο και σε κάποια σημεία το έκανα μάλλον βιαστικά και δεν βγήκε καλό οπότε με ένα χαρτομάντιλο το ταμπονάρισα λίγο από επάνω να απαλύνω το αποτέλεσμα.   Όταν τελικά στέγνωσαν όλα έμεινε ένα μάλλον ακαθόριστο σχέδιο που έδινε όμως μια ωραία διακριτική λάμψη.   

diy καλοκαιρινός καμβάς

Βήμα τέταρτο: Ήθελε κάτι ακόμα η σαγιονάρα, ένα ευδιάκριτο σχέδιο επάνω...Ιδέα! Με ένα παλιό μολυβάκι με σβήστρα από πίσω που χρησιμοποίησα σαν σφραγίδα και λευκό ακρυλικό χρώμα έκανα μικρά λουλουδάκια σαν μαργαρίτες.  Ταίριαξε ωραία το άσπρο...και όπως είχε χρώμα το μολυβάκι πολύ απαλά σε μερικά σημεία τόνισα και το περίγραμμα από τις σαγιονάρες και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ!

Βήμα πέμπτο: Ένα μήνυμα για τον καμβά.  Εδώ χρησιμοποίησα και την τεχνολογία, θα μπορούσε όμως να γίνει και απλά με το χέρι.  Διάλεξα το μήνυμα που ήθελα να βάλω, βρήκα δυο γραμματοσειρές που μου άρεσαν, το εκτύπωσα σε χαρτόνι και έκοψα τα γράμματα γύρω γύρω.  Τα τοποθέτησα στο σημείο που φαινόταν καλύτερα στον καμβά και ένα άσπρο μαρκαδοράκι έκανα απαλά το περίγραμμα τους.  Με ένα πινελάκι και ακρυλικό χρώμα σιγά σιγά τα γέμισα με χρώμα και voila!

diy καλοκαιρινός καμβάς


Βήμα έκτο: Το πέρασα με ένα ματ βερνίκι που είχα ήδη και έτοιμο να πάρει τη θέση του στο δωμάτιο των κοριτσιών.

Και το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι...τι μας επιφυλάσσει η επόμενη αποστολή?

Σου άρεσε ο καμβάς που ετοίμασα και θα ήθελες να με γνωρίσεις λίγο καλύτερα?  Μπορείς να δεις και αυτό το shadow box καδράκι ή και να με ακολουθήσεις στο Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου