Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Φτιάχνω ευχητήριες κάρτες και λευκώματα: τα βασικά μου εργαλεία (μέρος 2)

Σου αρέσει να ασχολείσαι με διάφορες χειροτεχνίες, δοκιμάζεις διαφορετικές τεχνικές και γενικά "τα χέρια σου πιάνουν"!  Σκέφτεσαι να αρχίσεις να κάνεις τις δικές σου κάρτες, τα δικά σου λευκώματα και ψάχνεις να βρεις ποια είναι τα βασικά εργαλεία για να ξεκινήσεις?  Αν δεν έχεις διαβάσει το πρώτο μέρος καλύτερα να ξεκινήσεις με αυτό! Αλλιώς έλα να συνεχίσουμε με τα δικά μου αγαπημένα!


Τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιώ για να φτιάχνω τις ευχητήριες κάρτες και τα λευκώματά μου


Ψαλίδι


cutter bee


Με ό,τι και να ασχολείσαι ένα καλό ψαλίδι είναι πάντα απαραίτητο για όλα αυτά που πρέπει να κόψεις με λεπτομέρεια και ακρίβεια!  Σε μικρό μέγεθος για τέλειο έλεγχο και ατσάλινες πραγματικά πολύ κοφτερές λεπίδες αυτό που έχω είναι το Cutter bee της Ek success και όσοι το έχουν δεν το αλλάζουν με τίποτα!  Για να το διατηρώ σε άριστη κατάσταση το χρησιμοποιώ μόνο για χαρτί και ποτέ για κάτι που έχει κόλλα,  ένα φτηνό ψαλίδι θα κάνει αυτή τη δουλειά μια χαρά.  Αν χρησιμοποιείς πολύ συχνά κορδέλες αξίζει να αποκτήσεις ένα καλό ψαλίδι αποκλειστικά για αυτές για να έχεις πάντα ένα όμορφο καθαρό κόψιμο!


Κοπίδι


fiskars fingertip craft knife


Όταν χρειάζεται να κάνω μια μικρή διόρθωση, να ισιώσω ένα χαρτί και δεν είναι αρκετά μεγάλο για να χρησιμοποιήσω τον trimmer ένα κοπίδι εύκολο στη χρήση είναι μεγάλη βοήθεια.  Με εξυπηρετεί και όταν θέλω να κόψω και κάποιο μεγάλο σχήμα με καμπύλες καθώς βρίσκω ότι το χειρίζομαι καλύτερα από το ψαλίδι.  Αν σε δυσκολεύει γενικότερα το ψαλίδι θα ενθουσιαστείς με τη λεπτοδουλειά που θα μπορέσεις να κάνεις.  Έχω δοκιμάσει διάφορα κοπίδια αλλά αυτό με έχει σώσει είναι το fingertip craft knife της Fiskars που προσαρμόζεται στον δείκτη προσφέροντας πολύ σταθερό κράτημα ενώ ταυτόχρονα το μικρό του μέγεθος και η μεγάλη του λεπίδα το κάνει πολύ εύκολο στη χρήση.

Χάρακας

ruler tim holtz


θα μου πεις ένα χάρακας είναι όλοι έχουν στο σπίτι, πρέπει να είναι κάποιος ιδιαίτερος? Αν δεν τον έχεις μόνο για να τραβάς ίσιες γραμμές θα εκτιμήσεις τα χαρακτηριστικά του χάρακα που δεν αποχωρίζομαι πια με τίποτα.  Ο χάρακας της Ranger Tim Holtz design ruler τα έχει όλα!  Έχει μήκος 12in, από τη μία πλευρά μπορείς να μετρήσεις το μήκος ενώ από την άλλη να βρεις το κέντρο, είναι διαφανής και έχει πλέγμα που σου επιτρέπει να τον τοποθετείς πάντα σωστά σε ευθεία και να υπολογίσεις την απόσταση που πρέπει να τον έχεις, από τη μία πλευρά υπάρχει μια ατσάλινη επένδυση για να μπορείς να τον χρησιμοποιείς με το κοπίδι, έχει και τρύπες αν θέλεις να κάνεις piercing!

ATG glue gun


atg glue gun 3m


Αν όπως εγώ χρειάζεται να κολλάς πολύ είναι σημαντικό να έχεις μια κόλλα δυνατή και εύκολη στη χρήση.  Στις κάρτες χρησιμοποιώ αποκλειστικά ταινίες διπλής όψης, δίνουν ακρίβεια, δεν τρέχουν, δεν λερώνουν, κόλλες τύπου υγρές UHU και stick καλό είναι να περιορίζονται στις χειροτεχνίες των παιδιών.  Το να κόψεις στις σωστές διαστάσεις και να βάλεις όμως τόσες ταινίες με κόλλα, απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο.  Το ATG glue gun της 3Μ είναι το εργαλείο που κάνει το κόλλημα παιχνιδάκι.  Παίρνει ταινίες μήκους 33μέτρων (!!!) και αν και φαίνεται μεγάλο και δύσκολο στη χρήση δεν χρειάζεται πάνω από 2 λεπτά για να γίνει προέκταση του χεριού.  Απλά το οδηγείς στο σημείο που θέλεις να κολλήσεις το τραβάς και είσαι έτοιμος!

Τα βρήκες χρήσιμα ως τώρα? Για να μη χάσεις την επόμενη ανάρτηση που έχω πολλά ακόμα να σου δείξω, συμπλήρωσε απλά το mail σου πατώντας  εδώ!

Μπορείς να δεις κάποιες κάρτες που έφτιαξα χρησιμοποιώντας μόνο τα βασικά εργαλεία και αυτοκόλλητα στην ανάρτησή μου oh sweetie!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου