Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Διάβασα..Teresa Driscoll- Θα σε βρω

Αυτό το καλοκαίρι διάβασα! Μετά από αρκετό καιρό διάβασα και πολύ το ευχαριστήθηκα! Ένιωσα ξανά πόσο εθιστικό είναι να διαβάζεις, να νιώθεις το χέρι να γίνεται ένα με το βιβλίο και απλά να μην μπορείς να το αφήσεις. Πριν κάποια χρόνια θα μπορούσα να διαβάσω οπουδήποτε και με οποιεσδήποτε συνθήκες.  Διάβαζα στο λεωφορείο, διάβαζα όταν ταξίδευα, διάβαζα το καλοκαίρι στη δουλειά όταν δεν έμπαινε ψυχή για κανένα δίωρο τα μεσημέρια (σου έχω πει πως εργαζόμουν για πολλά χρόνια σε βιβλιοπωλείο?)

Με τον καιρό όμως και καθώς οι υποχρεώσεις αυξάνονται αυτή μου η ικανότητα εκμηδενίστηκε και για να απολαύσω πια την ανάγνωση χρειάζομαι φρέσκο και ξεκούραστο πνεύμα που δυσκολεύομαι να βρω.  Το καλοκαίρι όμως κάτι αλλάζει.  Το βράδυ στο μπαλκόνι, με ανοιχτό ορίζοντα μπροστά, δροσούλα και ένα ποτήρι κρασί είναι το ιδανικό σκηνικό για να πιάσω τα βιβλία μου και πάλι.


βιβλιοπρόταση βιβλίο θα σε βρω


Θα σε βρω, της Teresa Driscoll

Το Θα σε βρω είναι ένα από τα βιβλία που διάβασα στο μπαλκόνι μου αυτό το καλοκαίρι.  Βρέθηκε στα χέρια μου εντελώς τυχαία καθώς μου το έκανε δώρο μια φίλη στη γιορτή μου.  Όταν ξεκίνησα απλά δεν μπόρεσα να το αφήσω, το τέλειωσα σε δύο βράδια!
Δυο λόγια για την πλοκή

Η Έλλα ακούει τυχαία δύο νεαρούς να φλερτάρουν με δυο κορίτσια στο τρένο και αντιλαμβάνεται ότι μόλις έχουν βγει από τη φυλακή.  Αισθάνεται ότι ο κίνδυνος καραδοκεί για τα κορίτσια και ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να παρέμβει, μα κάτι την σταματάει.  Την επόμενη μέρα μαθαίνει ότι το ένα από τα δύο κορίτσια -η όμορφη Άννα Μπάλαρντ- έχει εξαφανιστεί.
Έναν χρόνο αργότερα η Άννα εξακολουθεί να αγνοείτε.  Η Έλλα βασανίζεται από ενοχές που έμεινε άπρακτη, όμως δεν είναι η μόνη που δεν έχει ξεχάσει.  Κάποιος στέλνει απειλητικά γράμματα, γράμματα που την κάνουν να φοβάται για τη ζωή της.
Τότε μια επετειακή τηλεοπτική εκπομπή για την Άννα αποκαλύπτει ότι ίσως οι δικοί της άνθρωποι έχουν κάτι να κρύψουν.  Η καλύτερή της φίλη, η Σάρα δεν έχει πει όλη την αλήθεια για όσα έγιναν τη βραδιά της εξαφάνισης και οι γονείς της έχουν τα δικά τους μυστικά.


βιβλιοπρόταση βιβλίο

Μου άρεσε γιατί...

Το βιβλίο δεν είναι ένα κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα ειπωμένο από τη μεριά του ντετέκτιβ που προσπαθεί να λύσει την υπόθεση της εξαφάνισης.  Η ιστορία προχωράει μέσα από τα λόγια των ανθρώπων γύρω από το κορίτσι που εξαφανίστηκε, της μάρτυρος από το τρένο, του πατέρα της, της καλύτερης φίλης της, ενός ερευνητή...Επικεντρώνεται στο πως αυτό το γεγονός επηρεάζει τις ζωές όλων όσων με κάποιο τρόπο εμπλέκονται, τις σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους και φέρνει στην επιφάνεια γεγονότα και συναισθήματα που κρύβονταν για καιρό.
Δεν το βαρέθηκα στιγμή, η ιστορία προχωρούσε αποκαλύπτοντας κάτι νέο συνεχώς και απλά ήθελα να συνεχίσω την ανάγνωση να δω πως εξελίσσεται...
Αυτό όμως που με έκανε να το ξεχωρίσω είναι ότι δίνει φωνή στην μάρτυρα και στη δική της θέση στην ιστορία καθώς όλοι μπορούμε σε κάποιο βαθμό να ταυτιστούμε με αυτήν και σίγουρα δίνει τροφή για συζήτηση. 
Δεν έχει τη μεγαλύτερη σημασία το ίδιο το γεγονός που μπορεί να γίνουμε μάρτυρες αλλά ο προβληματισμός για το αν πρέπει εκείνη την ώρα να δράσουμε, να ενημερώσουμε ή απλά να μείνουμε αδρανείς αναρωτώμενοι αργότερα αν κάναμε το σωστό.  
Θα σου πρότεινα να το διαβάσεις και είμαι σίγουρη ότι θα το βρεις πολύ ενδιαφέρον.

Το βιβλίο Θα σε βρω της Teresa Driscoll κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αν το έχεις ήδη διαβάσει θα μου άρεσε να ακούσω πως σου φάνηκε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου